Geel

Enquête: 1 jaar fietszone in Geel

Sinds 15 juni 2020 is het centrum van Geel een fietszone. Dat zorgde voor een aanpassing voor alle weggebruikers. Een jaar later is het tijd voor een evaluatie. In een vragenlijst peilt de stad naar eventuele knelpunten.

In totaal bestaat de fietszone uit zo’n 21 fietsstraten die een aaneengesloten geheel vormen. Stad Geel heeft de fietsstraten speciaal aangelegd op plaatsen waar veel fietsers komen om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

Na een jaar in gebruik te zijn, is het tijd om de fietsstraten te evalueren. Voor de evaluatie voert het stadsbestuur drie evaluaties uit. Als eerste worden op verschillende locaties verkeersanalyses uitgevoerd en vergelijkt de stad het aantal verkeersongevallen in de huidige situatie met de vorige situatie. Daarnaast zal de stad ook het aantal overtredingen bekijken. Als laatste bekijkt de stad de resultaten van de bevraging.

De stad vraagt elke gebruiker van de fietszone om de bevraging in te vullen. Je kan hierbij ook zelf suggesties doen om de fietszone nog beter te laten functioneren. Je kan de enquête nog tot 15 juni invullen.