Laakdal

Felix Vanbel neemt afscheid van Laakdalse politiek

Felix Vanbel

Felix Vanbel (CD&V) stopt als gemeenteraadslid en geeft de fakkel door aan Annelies Van Sweevelt. Vanbel kan terugblikken op een mooie politieke carrière. Negen jaar geleden stelde hij zich voor het eerst kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen en werd onmiddellijk verkozen.

© CD&V Laakdal

Tijdens de vorige legislatuur zetelde Felix als voorzitter van de gemeenteraad. Vanuit zijn ervaring als ziekenhuisdirecteur nam hij steeds een verbindende rol op als voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de stuurgroep integratie OCMW/gemeente. Mede dankzij zijn inzet kwam het nieuwe gemeentehuis tot stand. Daarnaast is het werk van Felix ook blijvend zichtbaar op vlak van sport, erfgoed en cultuur.

Vanbel blijft zich wel inzetten in het verenigingsleven. Als voorzitter van het centraal kerkbestuur, voorzitter van de kerkfabriek Groot-Vorst, bestuurslid van de toneelvereniging Plansjeetrappers, secretaris van Voetbal Excelsior Vorst en medewerker van het Klompenmuseum. Burgemeester Tine Gielis apprecieert het engagement van Felix Vanbel enorm en is overtuigd dat ze hem nog vaak gaat ontmoeten in het vereningsleven.

Felix Vanbel is fier op hetgeen hij met de ploeg realiseerde. Altijd in het algemeen belang van de Laakdaller. Zo kan hij terugblikken op de succesvolle en snelle realisatie van het nieuw administratief centrum van Laakdal waar ook de integratie van het OCMW in de gemeente werd gerealiseerd en waarbij het dorpscentrum van Groot-Vorst in een historisch verantwoord kleedje werd gestopt en een mooi evenementenplein werd uitgebouwd.