Geel

Huisdichter Sander werpt een blik op de maandelijkse gemeenteraad

Juni

Wie heeft er nog een huisdichter nodig, wanneer men een schepen heeft die de rijmwoorden zo uit zijn hemdsmouw schudt. Moeiteloos liet Bart Julliams ‘fuur-a-mezuur’ – we dachten even dat de N-VA’er Frans begon te spreken – rijmen op ‘legislatuur’, waarmee hij wilde zeggen dat het te traag vooruitging met het actualiseren van het trage wegenplan. Waar men dat nog enigszins zou kunnen aanvaarden voor een onderwerp als ‘trage wegen’, wordt het toch vervelender dat het ook met de versoepelingen maar traag gaat: we mogen onze mondkapjes nog niet over de haag werpen in Geel, de rommelmarkt komt er niet voor augustus, publieke elektrische laadpalen stromen maar mondjesmaat Geel binnen en op een veilig Sint-Dimpna moeten we ook nog even wachten.

Waar het wel hard gaat, soms zelfs te hard, dat is de Fittelaarsdijk. Daar belandde onlangs immers een vrachtwagen in de gracht – een accident waiting to happen, als je het Dirk Kennis van de Brugpartij zou vragen. Vervelend voor Schepen Ben Van Looveren (CD&V) was dat die vrachtwagen net onderweg was naar zijn bedrijf Agrogas en hij bijgevolg de elektronische zaal even moest verlaten. Schepen Marlon Pareijn (CD&V) kwam dan maar vertellen dat die bestuurder gesanctioneerd werd door het bedrijf, omdat hij niet via de Fittelaarsdijk mocht rijden. Ook naburig mestverwerkingsbedrijf Seyen voerde een dergelijk reglement in, waardoor er voortaan geen zwaar vrachtverkeer meer door de Fittelaarsdijk zou mogen passeren. Anders zou het stadsbestuur desnoods ingrijpen met een tonnagebeperking.

Wie ook hard wil gaan, dat zijn de foorkramers. Op eenvoudig verzoek van Schepen Tom Corstjens (N-VA) zouden er eind november of begin december maar liefst 122 kermiskramen als de vliegende bliksem paraat staan in Geel. De naam Palmenmarkt vond men dan wel niet gepast voor dit (mega?-) event, het zou toch verdacht veel op Palmenmarkt moeten lijken. Voorzitter Luc Van Laer (CD&V) droomde al even luidop dat de Sint dit jaar zou arriveren met de paardenmolen. Maar op een naam is het dus nog even wachten. We duimen alvast dat het geen Sint-Juttemismarkt zal worden!

© Sander Verwerft