Westerlo

In het spoor van de norbertijnen: Fietstocht langs abdijen en kastelen

De norbertijnen bestaan dit jaar 900 jaar. Overal ter wereld heeft de norbertijnse orde abdijen gesticht. En ook in de Merode kan je twee norbertijnse abdijen vinden. Namelijk in Tongerlo en Averbode. Om het jubileum te vieren, organiseert Toerisme Westerlo nu fietstochten met gids langs de twee abdijen.

Op 15 juni en 11 juli kan je samen met een gids langs de twee norbertijnenabdijen in de Merode fietsen. Onderweg leer je bij over het erfgoed van de kloosterorde en het Merodegebied. In Averbode neem je een pauze met een ijsje. Na de rit kan je genieten van een uitgebreide picknick met streekproducten in de tuin van Toerisme Westerlo

De fietstochten starten telkens om 13u30 bij Toerisme Westerlo. Een ticket kost zo’n 10 euro per persoon en kan je krijgen via de website of in het Toerismekantoor in Westerlo. Je kan ook een stads- of elektrische fiets huren bij de gemeente.