Olen

Jeugdhuis Kapao en Riet Smits winnaars Olense cultuurprijzen

De tweejaarlijkse cultuurprijzen zijn uitgereikt in Olen. De cultuurprijs voor verenigingen ging naar Jeugdhuis Kapao. Riet Smits won in de categorie personen.

Jeugdhuis Kapao volgt het Boerkescomité op als winnaar van de cultuurprijs voor verenigingen. Met zijn 56-jarig bestaan, heeft het jeugdhuis al heel wat jonge generaties een leuke tijd bezorgd. De vrijwilligers organiseren jaarlijks tal van activiteiten waaronder ook Terras Kapao en Kapriolen in samenwerking met vzw Keizer Karel.

© Gemeente Olen

De jury bekroonde jeugdhuis Kapao met de cultuurprijs 2021 omwille van het jarenlange bestaan en het verbindend karakter voor Olense jongeren. Het jeugdhuis geeft jongeren de kans om te experimenteren met sociale vaardigheden en om activiteiten te organiseren. Ondanks moeilijkere tijden is de vereniging blijven doorzetten. Vooral de laatste jaren is de werking van het jeugdhuis opnieuw bloeiende met een stijgend aantal leden. De vrijwilligers van het jeugdhuis ontvingen een geldprijs en een bronzen boerke van het lokaal bestuur.

De cultuurprijs in de categorie personen ging naar Riet Smits. Riet speelt al jarenlang een belangrijke rol in het culturele leven van Olen. Zo stond ze mee aan de wieg van de kindervieringen en richtte ze mee theatergroep Het Vierde Oor op. Riet is ook gekend omwille van haar sterke acteerprestaties en haar betrokkenheid bij tal van culturele evenementen in Olen zoals Olen Jaarmarkt en Keizer Kriek. Als voormalig schepen van cultuur stond ze ook altijd paraat voor het verenigingsleven.

© Gemeente Olen

De jury koos voor Riet omwille van haar grote gedrevenheid en haar betrokkenheid bij het culturele leven in Olen. Riet heeft een passie voor cultuur en dat is duidelijk zichtbaar in alles wat ze doet. Ook Riet ontving een geldprijs en een bronzen boerke.