Laakdal

Laakdal zorgt voor toegankelijke haltes voor iedereen

Frank Sels (links) en Raf Moons (rechts)

Het Laakdalse gemeentebestuur onderschrijft het charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’ tussen Laakdal en de Vlaamse overheid. Volgens schepen van mobiliteit Frank Sels vindt de gemeente het belangrijk dat bestaande haltes toegankelijk zijn mits assistentie en dat de nieuwe (her)aangelegde haltes autonoom toegankelijk zijn voor mensen met een motorische beperking en voor blinden en slechtzienden.

Daarom heeft men al een aangepaste bushalte aangelegd aan woonzorgcentrum Op Haanven in Veerle en aan het gemeentehuis in Groot-Vorst. Daarnaast worden bij de dorpskernvernieuwing in Eindhout ter hoogte van het monument aan beide kanten van de Steenweg op Meerhout aangepaste haltes voorzien. Ook komt er een nieuwe aangepaste halte tegenover project Capellebeemden in Klein-Vorst. Alle deeldorpen zijn op die manier voorzien van een aangepaste bushalte.

“Bovendien leveren wij hiermee ook een bijdrage aan de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap”, vervolledigt schepen van Welzijn Raf Moons. “Dit verdrag bepaalt dat personen met een handicap volledig en gelijkwaardig moeten kunnen deelnemen aan de samenleving.”