Mol

Nog geen gewone evenementenzomer in Mol

Het gemeentebestuur van Mol kan nog geen traditionele evenementenzomer organiseren, ondanks de versoepeling van de federale overheid. De gemeente vindt dat bij verschillende evenementen de coronamaatregelen, het open karakter van het evenement tegenspreken. Ze wil dat iedereen welkom is op publieke evenementen.

Mol Feest! wordt daarom een jaar uitgesteld. Ook het EK voetbal op grote schermen op een plein volgen, zal dit jaar niet lukken. Over Kinderfestival Alles Kids is nog niet beslist of het zal doorgaan.

Mon Mol Martre kan gelukkig wel doorgaan. In plaats van het eerste weekend van augustus, zal het evenement op 4 en 5 september plaatsvinden. En ook cultuurcentrum ’t Getouw heeft een zomerprogramma klaar. Dat wordt op 7 juni voorgesteld.

Door het wegvallen van Mol Feest! komen er budgetten vrij. De gemeente zal dus na de zomer een nieuwe editie van de lichtwandeling ‘’t Gloeit in Mol’ organiseren. En ook de kerstmarkt op het einde van het jaar zal doorgaan volgens het concept dat in 2019 werd voorgesteld aan ’t Getouw.