Geel

Stad Geel bekijkt mogelijkheden heropstart rommelmarkt

Vanaf 9 juni is het opnieuw mogelijk om niet-professionele rommelmarkten te organiseren. Stad Geel onderzoekt intern hoe en wanneer de wekelijkse rommelmarkten weer kunnen doorgaan. Op dit moment is het nog niet mogelijk om die op een veilige manier te laten doorgaan, vindt de stad.

De wekelijkse markten nemen meer plaats in dan voor de pandemie. De verschillende kraampjes moeten ver genoeg van elkaar verwijderd zijn om bezoek toe te laten. Daarnaast nemen signalisatie en infrastructuur ook plaats in. Op dit moment is het dus niet mogelijk om de rommelmark te organiseren, aangezien die samen met de groentemarkt op zaterdag valt.

De stad en betrokken diensten zijn op zoek om een coronaveilige organisatie van de rommelmarkt te laten plaatsvinden. Geel zegt eerst de versoepelingen voor de gewone dinsdag- en zaterdagmarkt te willen afwachten. De rommelmarkt zal vermoedelijk nog moeten wachten tot augustus.

 Stad Geel werkt ook aan een inschrijvingssysteem voor verkopers op de rommelmarkt. Zo kan die in het vervolg beter georganiseerd worden. Het is nog niet duidelijk hoe dit systeem eruit zal zien, maar je kan al wel een formulier invullen om binnenkort op de rommelmarkt te staan.