Geel

Studenten Thomas More steken Kleuterspeelplaats SBS Larum in nieuw jasje

Studenten van het tweede jaar in de bachelor in de bouw van Thomas More hebben een kleuters van SBS Larum klim- en speelplezier bezorgd. Samen met het kleuterteam hebben ze een nieuwe speelplaats ontworpen én gerealiseerd.

Het kleuterteam en SBS Larum wilden al langer meer mogelijkheden op de speelplaats. Ze ontwikkelden daar ook een visie voor, verzamelden ideeën en maakten een moodboard. In februari kregen de studenten van Thomas More dit pakket met ideeën. Ze maakten een ontwerp van een buitenklas onder een bolvormige constructie. Daarnaast ontworpen ze ook een multifunctioneel toestel waarin de mascotte van de school – de Slak- verwerkt werd.

Halverwege april mochten de studenten hun ontwerpen ook verwezenlijken. Eind mei kreeg de basisschool in Larum hun nieuw speeltuig. De kleuters waren er heel blij mee, zij kunnen nu naar alle hartenlust ontdekken, klimmen en spelen.

SBS Larum doet ook mee met het onthardingsproject ‘Kempense Scholen Ontharden’ van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. De buitenruimtes van de kleuter- en lagere school krijgen volgend jaar groene, natuurlijke aanplantingen.