Geel

Vanaf 14 juni hinder op Westelijke ring door werken

Vanaf 14 juni tot midden juli werkt het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) aan de Westelijke ring in Geel. Het wegdek wordt er vernieuwd. Om de hinder te beperken zal dit in fases gebeuren. In totaal krijgt bijna de volledige ring een opfrisbeurt.

De werken gebeuren in vier fases. AWV probeert de hinder te beperken door aan één zijde van de ring te werken. Zo kan het verkeer aan de andere kant van de middenberm rijden. Bedrijven langs de ring blijven bereikbaar, al dan niet via een korte omleiding.

Op 14 juni begint AWV aan de eerste fase van de werken. Die zullen plaatsvinden tussen de rotonde aan de Molseweg – Meerhoutseweg en het kruispunt Diestseweg – Winkelom. De werkers moeten hier de toplaag en soms onderlagen vervangen. Indien nodig zullen ze ook de fundering en greppels vervangen. De rotonde en het kruispunt blijven vrij.

Er zal enige hinder zijn. Zo moeten het gemotoriseerd vervoer op één rijstrook in elke rijrichting passeren. Er zal dus een snelheidsbeperking aangelegd worden. Fietsers moeten een omleiding volgen langs de Meerhoutseweg, Schrans, Hondstraat en Winkelom. De fietsomleiding zal vanaf donderdag 10 juni van kracht zijn.

De werken in deze eerste fase duren ongeveer twee weken. Vanaf 25 juni verwacht AWV door te kunnen gaan met fase twee.