Mol

Vanaf woensdag werken in Lakenmakersstraat

Vanaf woensdag 2 juni starten de natuursteenherstellingen in de Lakenmakersstraat in Mol. Ter hoogte van de parking Bel&Bo zullen vanaf dan werken uitgevoerd worden aan de voetgangerszone. Men verwacht weinig tot geen hinder voor het doorgaand verkeer. De werken zullen zo’n vijf weken duren.

Ter hoogte van de ingang van de parking van Bel&Bo zal de aannemer vanaf woensdag beginnen aan de herstellingswerken. De inrit van de parking is dan niet toegankelijk voor auto’s. voetgangers en fietsers kunnen de werf wel passeren. Auto’s en leveranciers kunnen de Bel&Bo-parking bereiken via de Boomgaardstraat.

Tijdens de wekelijkse markt op dinsdag zullen de werken stilliggen. Op die dagen zal de aannemer werken aan de parkeerplaatsen op de Markt. De werken zouden moeten klaar zijn voor de braderij, moest dit niet het geval zijn, zullen ze ook tijdens de braderij stilliggen.

De werken passen binnen het herstellingsproject van Mol. In totaal neemt de aannemer zo’n tien werfzones in het Centrum onder handen. Tijdens de werken moet de aannemer de oude natuursteenklinkers uitbreken en de fundering vervangen. Daarna worden de ‘gekuiste’ klinkers terug geplaatst. De werken zijn nodig omdat er regelmatig vrachtverkeer draait over de wegen en zo de klinkers losmaakt. Om de veiligheid te verbeteren, zorgt de aannemer er nu voor dat alle klinkers terug vast liggen.  

De werken op de andere werven zijn tot nu toe vlot verlopen, maar ze zijn ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Het kan dus zijn dat de werken vertraging oplopen als het plots slecht weer is.