Mol

Zinkgat zorgt voor verkeershinder op Postelsesteenweg

Door een zinkgat net voor het kruispunt Roscam in het Molse gehucht Rauw is de Postelsesteenweg in de richting van Postel sinds zondagmiddag volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Verkeer in de andere rijrichting blijft wel mogelijk.

Het zinkgat is vermoedelijk uitgespoeld door een lek in de riolering. Volgens een eerste inspectie heeft het gat al minstens een omvang van vier op twee meter, waardoor zowel de afslagstrook voor het kruispunt als de rechterrijstrook onbruikbaar zijn. In het wegdek oogt het gat veel kleiner omdat het nog grotendeels overspannen wordt door het wegdek in asfalt. Omdat het wegdek onvoldoende draagkracht heeft, is verkeer niet veilig op die plek.

Pidpa kwam al ter plaatse voor een eerste technische analyse. Zo snel mogelijk gaat een aannemer aan de slag om het probleem te verhelpen, waarna het zinkgat wordt opgevuld en gedicht. Die herstelling neemt een twee- tot drietal dagen in beslag.