Geel

Fiesta Europa strijkt neer in het Geelse Stadspark

Van vrijdag 13 tot zondag 15 augustus strijkt Fiesta Europa neer in het Stadspark van Geel. Op vrijdag opent het evenement zijn deuren van 12u00 tot 22u00. ’s Avonds is er een optreden van De FeestDeedjeez. Op zaterdag loopt de markt van 10u00 tot 22u00 en op zondag van 10u00 tot 19u00 met in de namiddag een optreden van La Mancha Duo. Het kinderdorp met luchtkastelen is tijdens deze drie dagen doorlopend geopend 20u00.

Na een jaar afwezigheid is Fiesta Europa er terug, de markt die zichzelf aanprijst als de gezelligste en authentiekste Europese specialiteitenmarkt die rondtoert in Vlaanderen en omstreken. Met unieke spullen of typische voeding en drank uit alle hoeken van ons continent.

Volgens het Zomerplan van de federale regering mogen vanaf deze maand outdoor evenementen georganiseerd worden voor 2.500 bezoekers. Voor Fiesta Europa volstaat dit ruimschoots. Er zijn nog wel beperkende maatregelen, maar die vallen mee. De bezoekers moeten een mondmasker dragen als ze rondwandelen over de markt.

De standen mogen vrij bezocht worden, maar de afstandsregels moeten zo goed mogelijk nageleefd worden. Iedereen moet er dus op toezien dat er niet teveel volk tegelijk samenkomt en dat er indien nodig wachtrijen worden gevormd. Op het terras mogen de bezoekers vrij plaatsnemen, wel met maximaal acht personen aan een tafel. En als je aan tafel zit, mag het mondmasker af.

© Antwerps Persbureau