Geel

Inbreker probeert binnen te geraken in… escape room

De inbreker ging eerst aan de voorzijde kijken of de escape room zeker gesloten is.

Een dief heeft dinsdag op klaarlichte dag geprobeerd om in te breken bij de escape room Escape Hotel op de Molseweg in Geel. Maar een van de uitbaters, die zelf boven het ‘hotel’ wonen, wist hem te betrappen en verjagen.

Volgens uitbaters Rob Geyskens en Davy De Vries van Escape Hotel wist de inbreker waarschijnlijk niet eens dat de uitbaters zelf onder het dak boven de escape room wonen. Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de dader eerst aan de hoofdingang van de escape room, op de hoek van de Molseweg en Kievermont, een kijkje gaat nemen om zeker te zijn dat er niemand aanwezig is. Daarna loopt hij naar de achterzijde, waar bij de achterdeur het raam ingooit met een metalen staaf.

“Davy was op dat moment thuis en werd gealarmeerd door het lawaai. Hij is beginnen roepen, waarop de dief de benen heeft genomen. Maar wie breekt er nu in bij een escape room? Gelukkig hebben we hem heel scherp op camerabeeld, de politie denkt hem zelfs te herkennen. We zijn vooral blij dat er iemand thuis was, want anders had hij misschien ook in onze privévertrekken ingebroken.”