Kasterlee

Kasterlee zet vrijwilligers van de kapellen in de schijnwerpers

Het gemeentebestuur van Kasterlee bedankt alle vrijwilligerd die zorg dragen voor het relgieus erfgoed met de tentoonstelling ‘Schatten van kapellen’. De vrijwilligers krijgen naast een mooie foto ook een attentie waarmee ze hun kapel kunnen opfleuren.

Fotoclub Visueel uit Lichtaart en Flits 80 uit Tielen gingen langs bij alle kapellen in Kasterlee. Elke kapel werd in beeld gebracht, soms met en soms zonder hun vrijwilligers. Een selectie van de foto’s met vrijwilligers aan hun kapel kan je gratis bewonderen aan het raam van de bibliotheek van Lichtaart, aan de Schoolstraat 25, tot 27 augustus.

Ben je benieuwd naar hoe de kapellen er in het echt uitzien? Goed nieuws, de toeristische dienst stippelde een mooie fietsroute van ongeveer 40 kilometer uit waarbij je 25 kapellen van dichtbij kan bewonderen. Meer informatie hierover vind je op www.visitkasterlee.be.

‘In Kasterlee vind je meer dan 115 kapellen. Dit belangrijk cultuur-historisch erfgoed wordt in stand gehouden dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Omwille van corona kan de gebruikelijke driejaarlijkse huldiging van de vrijwilligers niet plaatsvinden. Onze cultuurdienst bedacht daarom dit coronaveilig alternatief.’ vertelt schepen van erfgoed Rob Guns.