Laakdal

Laakdal start proefproject om overlast hondenpoep in Veerle aan te pakken

Laakdal startte een proefproject op om de overlast van hondenpoep in de omgeving van het Warandepad in Veerle aan te pakken. Regelmatig kwamen er meldingen binnen van overlast door hondenpoep. De wijkagent gaat tijdens de proefperiode verscherpt toezicht houden.

Volgens milieuschepen Benny Smets wilt men via een aantal ingrepen bekijken hoe men de problematiek het beste aanpakt. Men werkt daarvoor rond 5 pijlers : infrastructuur, sensibilisering en communicatie, omgeving, participatie en handhaving.

© Gemeente Laakdal

Pijlen worden er gehangen om duidelijk te maken waar de publieke vuilnisbakken zich bevinden. Daarnaast worden de buurtbewoners van het Warandepad hierover geïnformeerd en worden ze gevraagd om het gekende campagnebord ‘kakje in het zakje’ op een goed zichtbare plaats te hangen.

De gemeente zorgt er alvast voor dat de vuilnisbakken, tijdig geledigd worden en de hondenlosloopzone achter de Vineasite wordt onderhouden. Suggesties om deze problematiek nog beter aan te pakken, mogen altijd doorgegeven worden aan de dienst Omgeving via omgeving@laakdal.be, tel. 013 67 01 10 of via een afspraak in het gemeentehuis.