Geel

Minstens 3/4 van de Gelenaars zijn voor een eerste keer gevaccineerd

Iets meer dan 30.350 Gelenaars kregen ondertussen een eerstje coronaprik. Iets meer dan 91% van de volwassen bevolking. Bijna 66% of 21.807 Gelenaars zijn volledig gevaccineerd. In totaal is iets meer dan 92 procent van de 18-plussers uit de Eerstelijnszone Zuiderkempen een eerste keer gevaccineerd. Bijna 64 procent van de inwoners uit Eerstelijnszone Zuiderkempen is al volledig gevaccineerd.

Deze week kregen alle personen ouder dan 41 jaar die niet langskwamen voor een vaccinatie een uitnodiging voor een herkansing.

Afgelopen dinsdag en woensdag verstuurden de De Waai in Geel en De Zoerla in Westerlo alle uitnodigingen voor 12- tot 15-jarigen. Zij kunnen in de loop van augustus langskomen voor hun coronavaccin. Deze leeftijdsgroep heeft toestemming nodig van hun ouder(s) of voogd om zich te laten vaccineren. Dat kan door samen de ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als ze alleen gaan.