Laakdal

Plaag van coloradokevers in Veerle

Laakdal krijgt meldingen van grote aantallen coloradokevers vanuit de omgeving van de Tessenderloseweg in Veerle. De coloradokevers vormen een plaag voor aardappelgewassen.

Alle landbouwers in de buurt zijn op de hoogte van de aanwezigheid, maar kunnen op dit moment geen actie meer ondernemen omdat de aardappelplanten werden verwijderd en andere gewassen worden geteeld, aldus burgemeester Tine Gielis. Door het verwijderen van de aardappelplanten hebben de kevers geen voedingsbodem meer en gaan ze snel verdwijnen.

Als je toch nog hinder hebt, dan wordt aangeraden om de omgeving nat te sproeien om de kevers sneller te laten verdwijnen. In de handel zijn er ook biologische en chemische bestrijdingsmiddelen beschikbaar voor particulieren, in geval je de kevers op je eigen planten merkt. Nog volgens de Laakdalse burgemeester wordt in de landbouwraad nagegaan hoe deze plaag preventief kan aangepakt worden voor de volgende jaren.