DesselMol

Vaccineren zonder afspraak kan in Mol

Op maandag 26 juli kan je zich laten vaccineren tegen het coronavirus zonder afspraak in vaccinatiecentrum De Zwaan in Mol. Tussen 18u00 en 20u00 krijg een prik van het Johnson & Johnson vaccin. Hier moet je maar éénmalig naar het vaccinatiecentrum komen.

Het aanbod geldt alleen voor inwoners van de eerstelijnszone Baldemore, die hun eerdere Vlaamse uitnodiging annuleerden of weigerden. Je moet wel meerderjarig zijn en bovendien mag je nog geen ander vaccin hebben gehad.

Volgens de eerstelijnszone Baldemore is een zo hoog mogelijk vaccinatiegraad essentieel met de snelle opkomst van de deltavariant. Het oorspronkelijke coronavirus leidde per besmetting tot 2 à 3 nieuwe besmettingen. Bij de deltavariant zorgt elke besmetting gemiddeld voor 6 à 8 bijkomende besmettingen.