GeelLaakdalMeerhout

Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit Covid-testen voor reizigers

Het Geelse ziekenhuis verdubbelt tijdens de zomermaanden zijn testcapaciteit op covid-19 voor reizigers en festivalgangers. Ook de openingsuren zijn verruimd. Vanaf nu kunnen mensen uit de regio terecht in het triage- en testcentrum als ze een code hebben voor een gratis of betalende PCR-test. Als je geen recht meer hebt op de 2 gratis PCR-testen die de overheid voorziet tot eind september, dan kan je voor 55 euro een test laten afnemen. Het ziekenhuis verlaagt zijn prijs voor een test van 63 euro naar 55 euro.

Om genoeg capaciteit te voorzien voor reizigers en festivalgangers, hebben het ziekenhuis en de huisartsen ook de hulp ingeroepen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Sinds 21 juni werkt een mobiel team van het UZA ’s ochtends in het triagecentrum van de huisartsen, die er enkel in de namiddag werken, om daar testen af te nemen bij reizigers en mensen die een event willen bijwonen.

Het voorbije jaar testte het ziekenhuis succesvol reizigers en patiënten voor een geplande opname, ingreep of operatie op Covid-19. Maar liefst 36.000 patiënten en meer dan 5400 reizigers werden getest.