Mol

93 procent van volwassen Mollenaars gevaccineerd

Eerstelijnszone Baldemore heeft een vaccinatiegraad van 93 procent behaald bij de volwassen bevolking. Bij de 10-17-jarigen bedraagt die bijna 58%. De volwassenen die hun eerste vaccin weigerden, krijgen nu een tweede kans om zich alsnog te laten vaccineren.

Vorige week verstuurde de eerstelijnszone zo’n 1.200 uitnodigingen voor herkansingen. Wie hierop toezegt zal een eerste Pfizer-prik krijgen op 23 of 25 augustus. De tweede prik wordt dan op 15 september gegeven.

Vorige week werden er een tiental twaalfjarigen uitgenodigd voor hun vaccin. Het vaccinatiecentrum zal geen uitnodigingen sturen naar mensen die nu nog twaalf worden. Wie voor 1 september nog verjaart, kan zich registreren via vaxlist. Zij krijgen een uitnodiging als er vrije momenten zijn.

Op maandag 6 september wordt in de eerstelijnszone het laatste Astra-Zeneca-vaccin gezet. Wie zijn/haar tweede prik mistte kan nog een nieuwe afspraak vastleggen.

Het vaccinatiecentrum Baldemore zal open blijven. Het zal hierbij het ritme volgen dat nodig is voor het verdere verloop van de vaccinatiecampagne.