Kasterlee

Asfalteringswerken Turnhoutsebaan in Kasterlee

Deze week voert een aannemer asfalteringswerken uit op de Turnhoutsebaan in Kasterlee. Over een afstand van 1 km wordt het wegdek in de richting van Kasterlee vernieuwd. De werfzone start vanaf de Steenweg op Diest tot aan de zijstraat Vekemans.

Het oude wegdek wordt afgefreesd en vervolgens terug opgebouwd met nieuwe lagen asfalt. Daarna worden ook nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. De weghelft richting Kasterlee wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het doorgaand verkeer rijdt ter hoogte van de werfzone tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft (rijrichting Turnhout). Fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen de werfzone passeren over het vrijliggend fietspad.

Op het kruispunt Kleine Rees – Vekemans worden de afslagbewegingen vanuit Vekemans beperkt. Het verkeer moet hier verplicht rechtsaf de Turnhoutsebaan richting Kasterlee oprijden. Wie naar Turnhout moet, kan keren aan het volgende kruispunt. De zijstraat Hazendonk is tijdens deze werken afgesloten ter hoogte van de Turnhoutsebaan. De zijstraat Goorkens is doodlopend en niet bereikbaar tijdens de werken.

Omdat asfalteringswerken altijd erg weersgevoelig zijn, kan de planning nog wijzigen.