Laakdal

BBC Laakdal komt met alternatief voor de bierfeesten

De bierfeesten op het Marktplein in Veerle vinden voor het tweede jaar op rij niet plaats. Het bestuur van de Laakdalse Basketbalclub, die de feesten organiseren, vond het nog wat te vroeg om zo’n massa evenement te organiseren, omwille van corona.

Maar de organisatoren zaten niet stil en werkten aan plan B. Het is een combinatie geworden van een online bierverkoop, een ééndaags coronaproof pop-up café en een winterse indoor editie van de bierfeesten komend najaar. De Laakdalse bierfeesten vinden traditioneel plaats in het weekend van 15 augustus op de Markt in Veerle. Ze brengen jaarlijks duizenden mensen op de baan. Vorig jaar besliste corona er helaas anders over. En ook voor dit jaar gooit het virus roet in het drank en eten.

Maar “Elk nadeel heb zijn voordeel” dachten de basketballers en de club is gestart met een onlineverkoop van 24 streekbiertjes, waaronder de vaste waarden, zoals Nonneke, Ribaldus en Paternoster. Deze bieren hebben met Laakdal en met de basketbalclub een nauwe band. De onlineverkoop loopt nog tot eind september via de tijdelijke webshop : http://bbclaakdal.theshopbuilders.shop

En op zondag 15 augustus is er een coronaproof pop-up café op de Markt van Veerle. Van 11u00 tot 23u00 kunnen een 150-tal mensen coronaproof bieren degusteren met bediening aan tafel. De 24 geselecteerde bieren kunnen je daar in proefglaasjes ontdekken.

Dit jaar gaat BBC Laakdal een bijzondere wintereditie van de bierfeesten organiseren op 12, 13 en 14 november. Niet op het Marktplein van Veerle, wel in de gemeentelijke sporthal enkele honderden meters verderop. Ook deze editie zal worden georganiseerd met respect voor alle maatregelen die nodig zijn om Covid-19 te bestrijden. De 24 selecte bieren van 15 augustus kan men ook daar proeven En in totaal gaan er 100 bieren geserveerd worden.