Geel

Ben Van Looveren neemt ontslag als schepen

Ben Van Looveren neemt ontslag als schepen van Geel. Hij wil zich toeleggen op zijn zelfstandige activiteiten. Hij kijkt met grote tevredenheid terug op vele gerealiseerde projecten zoals de school in Winkelomheide, de fietspaden in Tessenderloseweg, de heraanleg van Pas en Schuttershof, sportvelden van Beekhoek en PULA en de vele andere projecten. Van Looveren blijft nog wel in de gemeenteraad zetelen voor CD&V Geel en dat brengt een hele stoelendans met zich bij CD&V Geel.

Gemeenteraadsvoorzitter Luc Van Laer volgt hem vanaf 6 september op als schepen van openbare werken, patrimonium, landbouw & platteland. Van Laer zetelt al 11 jaar in de Geelse gemeenteraad en als landbouwer heeft hij veel kennis van technische materie en inzicht in het bedrijfsleven.

© CD&V Geel Luc Van Laer (links) en Ben Van Looveren (rechts)

Het beleidsdomein Wonen, dat tot de bevoegdheden van Ben Van Looveren behoorde, wordt overgenomen door OCMW-voorzitter Griet Smaers.

De taak van gemeenteraadsvoorzitter draagt Van Laer over aan Griet Verhesen. In haar plaats gaat Mathias Van Braband als fractieleider van CD&V Geel fungeren in de gemeenteraad.