Mol

Mol maakt 37.500 euro vrij voor overstromingsramp

Het gemeentebestuur van Mol heeft de intentie om 37 500 euro financiële noodhulp vrij te maken voor de overstromingsramp. Naast een donatie aan het Rode Kruis voor steun binnen België, voorziet men een financiële bijdrage voor de voormalige Duitse zustergemeente Kall.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V): ‘Een bedrag van 37 500 euro stemt afgerond overeen met één euro per inwoner. Van dit totaalbedrag willen we 25 000 euro storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis. Zij organiseren de hulpverlening in ons land en zullen de financiële middelen de komende weken en maanden inzetten waar nodig. De overige 12 500 euro maken we over aan onze voormalige Duitse zustergemeente Kall. Als dorp in het Eifelgebergte werden ook zij bijzonder zwaar getroffen.

Duitse media spreken voor Kall over drie doden, vele gewonden en honderden ondergelopen woningen. Ook de elektriciteits- en watervoorzieningen werden zwaar getroffen. Volgens burgemeester Hermann-Josef Esser zal het nog vele jaren duren vooraleer alle schade hersteld is. Het recente beëindigen van de officiële stedenband betekent absoluut niet dat onze solidariteit en vriendschap stopt. Met dit bedrag hopen we een bescheiden steentje te kunnen bijdragen voor de snelle heropbouw van dit Duitse dorp. Eerder maakten we al via een officieel schrijven ons medeleven over aan het gemeentebestuur van Kall.’

© Antwerps Persbureau