GeelLaakdalMeerhout

Politiezone GLM is pionier met digitale woonstcontroles

Vanaf nu verlopen de woonstcontroles in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout volledig digitaal. De dienst burgerzaken van de 3 gemeenten maakt een dossier aan en die komt onmiddellijk bij de juiste wijkagent terecht. Na de woonstcontrole kan de dienst burgerzaken de procedure verderzetten.

Omdat er geen papieren meer van de gemeente naar de politie moeten komen en weer terug heeft het nog meer voordelen. Op ieder moment kan men de status van elk dossier opvolgen. Het gaat ook sneller omdat er geen tijd wordt verloren met het overbrengen van de documenten. Want alles wordt via een tablet, smartphine of PC afgewerkt.

De wijkcoördinator en de dienst burgerzaken van de gemeente kunnen makkelijk het overzicht bewaken aan de hand van kleurcodes. Bovendien verloopt alles via een driewegsauthentificatie wat zorgt voor een veilige werkomgeving. Erg belangrijk omdat het om persoonlijke gegevens gaat. In Laakdal en Meerhout is men er al mee aan de slag en Geel volgt eind september. Een goede woonstcontrole is de meest preventieve aanpak in de strijd tegen domiciliefraude.