Meerhout

Recordaantal standhouders Meerhoutse Streekproductenmarkt

Maar liefst 38 standhouders schreven zich in voor de vierde Meerhoutse streekproductenmarkt. Door het grote succes vindt ze niet alleen plaats op het grasveld achter het gemeentehuis, maar ook op het Pastoor Van Haechtplein. Op zondag 12 september worden deze plaatsen omgetoverd tot een gezellige streekproductenmarkt met lekkers uit de regio. Je kan er proeven van groenten, fruit, brood, koekjes, zuivel, streekbieren, confituur, kombucha, Kempense saffraan, wijn, honing en fairtrade producten.

Verschillende foodtrucks verwennen de bezoekers met pizza’s, vegan snacks en broodjes pulled pork. Ook enkele ambachten zijn aanwezig met zelfgemaakte handtassen, borduurwerkjes, juwelen, dotpainting, kopersmid en marqueterie.

Tijdens de markt zijn enkele optredens gepland en er zijn twee springkastelen voor de kleinsten. Op het gezellig openluchtterras kan je genieten van een fris streekbiertje en een lekkere hap met een streepje muziek. De dan geldende coronamaatregelen moeten gerespecteerd worden. Deze worden duidelijk gecommuniceerd tijdens de markt.

De streekproductenmarkt is een initiatief van de trekkersgroep FairTradeGemeente, in samenwerking met de werkgroep MOS en het lokaal bestuur van Meerhout. De vrijwilligers willen hiermee de consumptie en de productie van duurzame producten uit eigen streek promoten en aantonen dat Meerhout de titel FairTradeGemeente waardig is.

De streekproductenmarkt vindt plaats op 12 september 2021 van 10u00 tot 17u00 op het Pastoor van Haechtplein en het grasveld achter het gemeentehuis. Toegang is gratis