GeelLaakdalMeerhout

Vaccinaties voor 12- tot 16-jarigen

Vaccinatiecentra De Waai en De Zoerla zijn druk bezig met het vaccineren van jongeren. Ondertussen kreeg al 80% van de 12- tot 16-jarigen minstens één prik. Eerstelijnszone Zuiderkempen roept alle ongevaccineerde jongeren tussen twaalf en zestien jaar op om zo snel mogelijk alsnog een afspraak te maken. Eerstelijnszone Zuiderkempen hoopt de vaccinatiegraad bij jongeren, net als bij de andere leeftijdsgroepen, boven 90% te krijgen.

Kinderen die voor 22 september 2009 geboren werden en nog geen 12 jaar werden, kunnen nu al hun afspraak voor het vaccin vastleggen. De eerstelijnszone verstuurt de uitnodiging pas als je twaalf bent. Het zou dus kunnen dat je je uitnodiging pas na 22 september krijgen. Dat is de laatste dag waarop je een eerste prik kan krijgen, zo zou het kunnen dat je te laat bent om een afspraak te maken. Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk het vaccinatiecentrum belt om alsnog een afspraak vast te leggen.

Open vaccinatiemomenten

Eerstelijnszone Zuiderkempen organiseert nog enkele open vaccinatiemomenten. Hier kan je een vaccin krijgen zonder daar op voorhand een afspraak voor te maken. De inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout kunnen hiervoor terecht op dinsdag 31 augustus van 14 tot 17 uur in De Waai. De inwoner van Westerlo kunnen op maandag 30 augustus van 14 tot 17 uur terecht in De Zoerla.

Daarnaast kunnen alle inwoners binnen eerstelijnszone Zuiderkempen op zaterdag 4 en woensdag 11 september terecht in de cafetaria van het mini-centrum De Zoerla. Dit is telkens van 9u30 tot 12 uur. Op woensdag 22 september en 13 oktober kan je ook nog terecht in de vergaderzaal van het mini-centrum van De Waai.

Op 13 oktober zetten de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum geen eerste prikken met Pfizer meer. Volwassenen kunnen er nog wel een Johnson & Johnson-vaccin krijgen.