GeelMol

Verdubbeling corona-opnames in Kempense ziekenhuizen

De laatste weken stijgen de corona-opnames binnen het Kempense Ziekenhuisnetwerk gestaag, dat meldt het Heilig Hartziekenhuis van Mol. Ondertussen liggen er vijftien tot twintig patiënten verdeeld over de verschillende ziekenhuizen van Geel, Mol, Herentals en Turnhout . Dat is een verdubbeling tegenover vorige week.

In het Heilig Hart ziekenhuis liggen er op dit moment enkele patiënten op intensieve zorgen. Het exacte aantal is hiervan niet gekend omdat het voortdurend verandert. De meeste mensen die in het ziekenhuis terecht komen zijn niet of onvolledig gevaccineerde veertigers.

Overal in België stijgen de cijfers weer. Ziekenhuisnetwerk Kempen maakt zich klaar om patiënten van buitenaf op te vangen indien nodig. Ze verspreiden hun patiënten over de verschillende ziekenhuizen binnen de regio en overleggen regelmatiger met andere ziekenhuis buiten de regio.

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol verwacht met de start van het schooljaar ook een opflakkering in infectiezieken zoals griep en RSV. Zij hebben dezelfde symptomen als corona, dit kan diagnose bemoeilijken. Het ziekenhuis roept op om zeker dit jaar ook een griepvaccin te nemen.

De laatste week werden er 29 nieuwe besmettingen vastgesteld in de regio. De besmettingen bevinden zich vooral bij tieners en veertigers. Ziekenhuisnetwerk Kempen roept op om je zeker nog aan de gekende maatregelen te houden.