GeelKasterlee

Bestel een gratis boom dankzij actie 1001 bomen

Geel en Kasterlee nemen samen met intercommunale IOK deel aan de 1.001 bomen actie. Elk gezin kan nog tot 20 oktober een gratis boom bestellen. Het gaat om zowel loof- als om fruitbomen en enkele struiken. De actie is zeer praktisch. Geel en Kasterlee geven een boom en de inwoner steekt hem in de grond.

Wetenschappelijk onderzoek is unaniem. Iedereen is gezonder en men voelt zich gelukkiger en minder gestresseerd als men in een groene omgeving vertoeft. Ook voor het klimaat en de luchtkwaliteit zijn bomen meer dan welkom. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO2 uit de lucht op en produceert zelf evenveel zuurstof als 10 mensen op een heel jaar inademen.

Het project van 1.001 bomen wilt iedereen op een speelse wijze bewust maken van het belang van bomen en iedereen te motiveren om mee te bouwen aan een groene toekomst. Ieder gezin uit Geel en Kasterlee kan een gratis boom bestellen via www.iok.be/1001bomen tot en met 20 oktober.