Geel

Omgevingsvergunning geweigerd voor Jumbo supermarkt aan Pas

Supermarktketen Jumbo België diende in juni van dit jaar een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe supermarkt aan Pas, vlakbij het rond punt. Het stadsbestuur staat zeker open voor nieuwe vestigingen van supermarkten maar de supermarkt moet wel voldoen aan kwaliteitseisen op vlak van mobiliteit, bouwprogramma, architectuur en groenaanleg. Dit was in de aanvraag van Jumbo niet het geval en daarom weigert de stad de aanvraag.

Het college van burgemeester en schepenen besliste op 6 september om de aanvraag te weigeren omdat het voorgestelde project niet haalbaar is op deze locatie omwille van een aantal technische redenen onder meer met betrekking tot mobiliteit, bouwprogramma, architectuur en groenaanleg.

Het stadsbestuur wil een attractief handelsvestigingsbeleid voeren en benadrukt dat het openstaat voor nieuwe vestigingen van supermarkten. Op die manier kan een volwaardig hedendaags supermarktassortiment de inwoners meer variatie en een toegankelijk aanbod bieden. De stad zal dan ook in overleg gaan met Jumbo om de vestigingsmogelijkheden verder te bespreken.