Geel

Stoelendans in Geelse gemeenteraad

Luc Van Laer ruilt voorzitterschap gemeenteraad in voor schepenzetel. Griet Verhesen neemt zijn plaats in

Tijdens de afgelopen gemeenteraad legde Luc Van Laer (CD&V) de eed af als schepen van Openbare Werken, Patrimonium, Landbouw en Platteland. Hij nam daarmee de fakkel over van Ben Van Looveren die ontslag nam uit zijn schepenmandaat om zich beter te kunnen toeleggen op zijn professionele activiteiten. Het beleidsdomein Wonen zal overgenomen worden door Griet Smaers (CD&V). Griet Verhesen (CD&V) nam op haar beurt het voorzittersstoeltje over van Van Laer.

De Brugpartij greep bij monde van Dirk Kennis deze wissel aan om van de schepenen te vragen daar een voltijdse job van te maken. ‘Geel is één van de grootste steden van de regio en verdient fulltime bestuurders. Zo krijg je ook een grotere betrokkenheid en vermijd je dat zij vertrekken,’ argumenteerde Kennis. CD&V kende immers ook in het verleden met Leen Beke (CD&V) al een schepen die in het midden van de vorige legislatuur haar ontslag nam om zich volledig te kunnen wijden aan haar andere professionele bezigheden.

Tot slot nam ook Evelien Lievens, gemeenteraadslid voor N-VA, ontslag wegens een verhuis buiten Geel. Zij werd opgevolgd door Nadja Robeyn (N-VA). Zij legde de eed af in de handen van de kersvers voorzitter Verhesen.

© Sander Verwerft