Geel

Verkeershinder door schilderwerken aan Sint-Amandskerk

In het centrum van Geel is vanaf maandag de rijweg achter de kerk richting Havermarkt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Enkel voetgangers en fietsers mogen er nog door. Momenteel zijn er schilderwerken aan de gang aan de Sint Amandskerk. Maar vanaf maandag tot en met 1 oktober werkt de aannemer met een hoogtewerker die het fietspad naast de kerk in beslag neemt. De fietsweg wordt daardoor naar de rijweg verplaatst. Het gemotoriseerd verkeer komende van de Nieuwstraat moet verplicht afslaan naar de Stationsstraat in Geel. Parking Havermarkt blijft gewoon toegankelijk, zowel voor het op- als afrijden.

© Stad Geel

Daarnaast kunnen de bussen van De Lijn vanaf 15 september tot en met 8 oktober niet altijd passeren op de Markt. Ze kunnen wel over de Markt rijden op werkdagen vanaf 16u00 en op woensdag vanaf 11u45. Buiten die uren volgen de lijnbussen een omleiding via Rozendaal. Er is een tijdelijke halte voorzien in Rozendaal ter hoogte van Gansakker. Voor de busomleiding wordt in Rozendaal gedurende die periode in het deel tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat dubbelrichtingsverkeer ingevoerd. Er mag in dat deel dan niet geparkeerd worden.