Laakdal

Vier verdachten opgepakt voor diefstal op het werk

Vier mannen, waaronder 3 Polen en 1 Belg, die verdacht worden van meerdere diefstallen uit het bedrijf van hun werkgever, werden afgelopen weekend gevat op verschillende locaties door de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De feiten zouden zich al 5 jaar voordoen. Drie mannen verschenen zondag en maandag voor de onderzoeksrechter en kregen voorwaarden opgelegd. Eén verdachte mocht beschikken na verhoor. Het verdere onderzoek wordt uitgevoerd door de lokale recherche.

De eigenaar van een transportbedrijf uit Laakdal kwam bij de politie een vermoeden van diefstal aangeven. Twee dagen later werden opnieuw materialen ontvreemd en verwittigde hij de politie. Eén van de verdachten werd thuis betrapt met de gestolen goederen.

In het voertuig werden de goederen gevonden. Het gaat over oude en nieuwe batterijen, vrachtwagenonderdelen en werkmateriaal. De link werd gelegd met eerdere diefstallen gedurende de voorbije vijf jaar. Of alle verdachten ook in aanmerking komen voor deze feiten, wordt momenteel verder onderzocht.