Geel

1 busreiziger betrapt met drugs, 85 hadden geen geldig vervoersbewijs

Dinsdagochtend hielden agenten van de lokale politie samen met de Lijn een grootschalige controleactie in Geel. Eén reiziger werd betrapt op drugsbezit. 85 passagiers van de 281 in totaal konden geen geldig vervoersbewijs voorleggen. Zij kregen eveneens een boete.

De controles vonden vroeg in de ochtend plaats. In totaal werden zeven lijnbussen met eindbestemming Geel-station en 281 reizigers gecontroleerd op drugsbezit.

De bussen werden afgeleid naar de parking van het Leunenstadion. Daar werden de controles gehouden. Alle reizigers moesten ter plaatse de bussen verlaten. Met behulp van drugshonden werden de passagiers en hun bagage gecontroleerd. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drugshonden.