Laakdal

Deelnemers ‘Operatie Proper’ worden beloond

Tijdens het vorige schooljaar namen in Laakdal GO! De Wissel, BuSO Oosterlo (campus Eindhout), vrije basisschool Groot-Vorst en chiro Eindhout deel aan de operatie proper van Mooimakers. Ze kregen allemaal een financiële beloning omdat ze allerlei acties ondernamen om het zwerfvuil terug te dringen.

Volgens klimaatschepen Benny Smets is het een win-win situatie. De deelnemende scholen kregen niet alleen een mooie en vooral propere, zwerfvuilvrije omgeving. Zij lieten hun leerlingen ook nadenken over hoe zwerfvuil kan vermeden worden. Operatie Proper is de naam van het project waarbij ondermeer scholen en verenigingen een duwtje in de rug krijgen om in actie te komen voor meer openbare netheid op en rond hun eigen terrein.

Ook dit schooljaar kunnen scholen en verenigingen nog deelnemen aan de actie. Inschrijven kan tot en met 31 oktober via de website van mooimakers.