Geel

Geelse stadsdichter brengt poëzie naar troostplekken

Naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen schreef de Geelse stadsdichter Maarten Vanhoof een gedicht met als titel ‘Handlangers’. Hij geeft hiermee de mensen hoop en kracht bij het verlies van een dierbare. In de loop van november wordt het gedicht geplaatst bij de vijf troostplekken die Geel rijk is. Zo’n troostplek is een rustplek waar je troost kunt vinden.

Twee van die troostplekken vindt men in Winkelomheide. Eén ter hoogte van het speelpleintje tegenover het ontmoetingscentrum aan de Kemeldijk. De andere vindt men in een stukje privaat bos aan de Hollandsebaan.

Aan het ziekenhuis tegenover het Sociaal Huis biedt een troostplek rust en onlangs opende Ferm een troostplek in Zammel ter hoogte van Grote Steenweg 131 in samenwerking met volkstuinproject Samenhof.

Tenslotte komt er binnenkort een troostplek in Oosterlo. Als je het paadje ‘Van Merodestraat’ naast huis Perrekes neemt aan de Zammelseweg.