Geel

Mobiele fietsplaatsen moeten zorgen voor vrije doorgang op het voetpad in het Geelse centrum

Zes mobiele fietsvlonders worden in het centrum van Geel geplaatst. Elke vlonder biedt plaats aan tien fietsen. Ze komen op plaatsen waar een vrije doorgang op het voetpad in gevaar kwam door slecht gestalde fietsen.

De handelaarsvereniging van Geel centrum en Unizo Geel zijn zich bewust van het groeiende aandeel van fietsers in de winkelstraten. Beide handelaarsverenigingen kochten samen met het Geelse stadsbestuurde mobiele fietvlonders. Hiermee willen ze het comfort voor fietsers en voetgangers verhogen. De fietsvlonders moeten ervoor zorgen dat het voetpad vrij blijft en dragen bij aan een aangename winkelervaring.

De Nieuwstraat en de Pas kregen elk twee vlonders. De Stationsstraat en Diestseweg elk één. Elke vlonder wordt in een parkeerplaats voor auto’s geschoven en biedt plaats aan tien fietsen. Door het mobiele karakter van de fietsvlonders is bijsturen eenvoudig.

Ook bij centrumevenementen zoals de braderij en Palmenmarkt kunnen de vlonders op bepaalde hotspots orde in de fietschaos brengen.