Laakdal

Vrijwilligers plantjesweekend KOTK in de bloemen gezet

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker vierde dit jaar in Laakdal een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer vonden honderden azalea’s hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

Elk jaar worden er in Laakdal zo’n 500-tal azalea’s verkocht om de zorgprojecten van Kom op tegen Kanker te steunen. In totaal werden er dus zo’n 12.500 plantjes aan de man gebracht aan warenhuizen, scholen, bakkers,… “Na al die jaren is het Plantjesweekend een vaste waarde in onze gemeente geworden”, aldus schepen van Gezondheid Jurgen Mensch. “Wij vinden het dan ook belangrijk dat dit ook nog de volgende jaren zo blijft. Wij hebben daarom de vrijwilligers van KVLV, KWB, Rode Kruis Laakdal en de scholen De Schans, VBS Meerlaar en GBS Eindhout op de Dag tegen Kanker symbolisch in de bloemetjes gezet op een receptie.“

Verder kregen de bezoekers van de bib en het gemeentehuis gisteren gratis een geel lintje om op te spelden als teken van solidariteit met kankerpatiënten en hun naasten. De bib heeft trouwens speciaal een standje gemaakt met als thema kanker. Tenslotte maakten ook de juffen/meesters van de 1ste graad in deze periode dit thema bespreekbaar bij hun leerlingen. Zij kregen hiervoor een gratis educatief lessenpakket dat Kom op tegen Kanker samen met Uitgeverij Averbode heeft uitgewerkt.