Kasterlee

71 bomen op en rond marktplein Kasterlee centrum

Op en rond het marktplein in Kasterlee is momenteel een aannemer bezig met het aanplanten van 71 bomen. Daarmee krijgt de nieuwe marktomgeving stilaan haar definitieve vorm.

De bloemenpracht van de afgelopen maanden is ondertussen verdwenen. Dit was een tijdelijke invulling om het onderhoud te beperken in afwachting van de definitieve aanplant, en om het centrum een fleurige look te geven, aldus de gemeente Kasterlee.

Dit najaar wordt rondom de site van de kerk nog een mix van vaste planten aangeplant. Met de plantkeuze is rekening gehouden met de standplaats, het onderhoud én de bijen. Volgend jaar zien we dus opnieuw kleur op het marktplein.

© Facebook

In totaal 5 verschillende bomen worden aangeplant de komende twee weken: 23 stuks Ginkgo Biloba, 25 stuks Metasequoia glyptostroboides, 7 stuks Prunus avium ‘Plena’, 14 stuks Pinus sylvestris en 2 stuks Pinus sylvestris meerstammig.