Kasterlee

Kasterlee annuleert evenementen

Kasterlee annuleert een aantal evenementen. De gemeente wordt zwaar getroffen door de vierde coronagolf, met 282 besmettingen per week. Dit is meer dan dubbel zo veel als het record aantal besmettingen in dezelfde periode vorig jaar.

Ondermeer de Kadeekesdag aanstaande zondag wordt afgelast, alsook de filmvoorstelling over de Slapende Reus op 26 november, het geplande ‘Blij je weer te zien feest’ op 28 november, en de Sint Barbaraviering op 4 december van de brandweer. Ook de hulde bijzondere culturele prestaties op 8 december als het jaarlijkse vrijwilligersfeest op zaterdag 11 december.

Zoals het overlegcomité vraagt aan de lokale overheden, wordt in Kasterlee in nauwe samenwerking met de politiediensten, de volgende weken sterk ingezet op de handhaving van alle geldende regels.

De impact van deze coronacrisis weegt niet alleen op de werking van de scholen en ondernemingen, maar ook op de organisatie van de gemeentediensten. De bevolkingsdienst werd tijdelijk gesloten en op dit moment wordt onderzocht of er andere gemeentelijke diensten zoals ontmoetingscentra tijdelijk de dienstverlening moeten terugschroeven of zelfs sluiten.

Het Kastelse gemeentebestuur hoopt om nog bijkomende vaccinatiedagen te organiseren in de gemeente. Op 30 november vindt er al een vaccinatiedag plaats voor een boosterprik in het Ontmoetingscentrum van Lichtaart.