GeelKasterleeLaakdal

Kempense ziekenhuizen breiden capaciteit voor coronapatiënten uit

Vanaf maandag stellen de 4 Kempense ziekenhuizen niet dringende ingrepen en behandelingen uit. Alle patiënten waarvan de afspraak wordt uitgesteld, krijgen persoonlijk een bericht van de ziekenhuizen.

De capaciteit voor coronapatiënten wordt opgeschaald naar fase 1B. Deze uitbreiding is nodig omdat het aantal opgenomen coronapatiënten, het aantal bedden dreigt te overstijgen. Verspreid over de 4 ziekenhuizen, waaronder Geel en Mol, moeten er 22 intensieve en 132 niet intensieven bedden voorzien worden voor coronapatiënten. Het is puzzelen voor de ziekenhuizen om de opschaling te kunnen realiseren door personeelsuitval.

Ook raden de Kempense ziekenhuizen sterk aan om geen kinderen op bezoek te laten komen bij kwetsbare patiënten.