GeelLaakdalMeerhout

Kinderopvang vinden wordt kinderspel met digitaal platform Opvang.Vlaanderen

Een opvangplaats vinden voor jouw kind is niet altijd eenvoudig. De plaatsen zijn beperkt en je kunt niet vroeg genoeg starten met de zoektocht. Daarnaast hebben ouders vaak heel wat vragen en is het kinderopvanglandschap onbekend terrein. Via het loket kinderopvang wil het Huis van het Kind ouders uit Geel, Laakdal en Meerhout ondersteunen en begeleiden in deze zoektocht. Vanaf nu is het digitaal loket Opvang.Vlaanderen hét platform over kinderopvang voor 0- tot 3-jarigen in onze regio.

Via het digitaal platform krijgen ouders een overzicht van alle initiatieven en kunnen ze meteen online een aanvraag doen bij het opvanginitiatief van hun voorkeur. Via hun persoonlijk profiel kunnen ze het verdere verloop van hun aanvragen ook vlot opvolgen. 

Heb je bepaalde vragen? Dan kun je ook terecht aan het onthaal van Huis van het Kind. Je kunt er terecht voor algemene informatie, vragen over het digitale platform en over inclusieve kinderopvang als je kindje extra zorgen nodig heeft.

Toekomstige ouders kunnen op dit gebruiksvriendelijk platform terecht voor àlle informatie over kinderopvang in Geel, Laakdal en Meerhout. Ze krijgen een centraal overzicht van hun aanvragen en kunnen de communicatie hierrond gemakkelijk opvolgen. De zoektocht naar kinderopvang wordt eenvoudiger. Ook voor de andere betrokkenen geeft dit nieuwe systeem voordelen. Er zijn geen dubbele wachtlijsten meer en opvanginitiatieven besparen tijd dankzij enkele administratieve voordelen. De stad krijgt heldere gegevens over vraag en aanbod in de kinderopvang om het beleid mee te ondersteunen.

De mascotte van het platform Opvang.Vlaanderen is een eendje. De komende weken vind je in enkele openbare gebouwen (zwemband)eenden om het digitale loket in de kijker te zetten. De eerste 50 ouders die inschrijven op het platform krijgen een verrassingspakket. Zij worden hiervan verwittigd en kunnen ervoor langsgaan in het Huis van het Kind in Geel, het Consultatiebureau in Laakdal of bij de sociale dienst in Meerhout.