GeelKasterleeLaakdal

Meer bedden voor coronapatiënten in Kempense ziekenhuizen

De ziekenhuizen van Geel, Mol, Herentals en Turnhout hebben hun capaciteit van bedden voor coronapatiënten opgeschaald naar fase 1A+. 16 bedden op intensieve zorgen en 96 bedden op niet-intensieve afdelingen.

Deze opschaling betekent dat er heel wat bijkomende handen nodig zijn om deze patiënten te verzorgen, omdat de zorgzwaarte van coronapatiënten hoger ligt. De ziekenhuizen moeten operatiezalen sluiten en het aantal beschikbare bedden op niet corona-afdelingen terugdraaien omdat er heel wat ziekenhuismedewerkers afwezig zijn door quarantaine of ziekte.

Vanaf maandag 15 november gaan in elk Kempens ziekenhuis een aantal geplande niet-dringende operaties niet door. Wanneer een operatie wordt uitgesteld, brengt het ziekenhuis de patiënt persoonlijk op de hoogte.

De ziekenhuizen vragen aan patiënten om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen, om een overbelasting van de telefoonlijnen te voorkomen. Alle raadplegingen en onderzoeken vinden plaats zoals gepland. Ook de bezoekers- en begeleidersregeling blijft onveranderd.