Geel

Minder sluikstorten in vuilnisbakken en containers, maar wel meer in grachten en bermen

453 sluikstorten werden tijdens de jaarlijkse ‘Week van de Handhaving’ vastgesteld in Geel. Vorig jaar waren dat er 576. Het aantal sluikstorten daalt voor het tweede jaar op rij. Want twee jaar geleden ging het nog om 985 sluikstorten. Er was wel een stijging van sluikstorten in grachten en bermen. Dit jaar waren het er 181 tegenover vorig jaar 135.

Op initiatief van Mooimakers.be schonk de stad tijdens de Week van de Handhaving, van 29 september tot 14 oktober, verhoogde aandacht aan sluikstort en zwerfvuil. De actie leidde tot vijftien bestuurlijke verslagen in het kader van het Gemeentelijk Administratief Sanctierecht (GAS). De verslagen, die opgemaakt worden door een gemeenschapswacht-vaststeller, kunnen aanleiding geven tot GAS-boetes wanneer zij over voldoende aanwijzingen beschikken naar een mogelijke verdachte toe.