Geel

Palmenmarkt en kerstmarkt dan toch afgelast

De stad Geel besliste om de wintereditie van Palmenmarkt niet te laten plaatsvinden volgend weekend. Zaterdag werd nog gecommuniceerd dat we kermis zou kunnen plaatsvinden met gebruik van mondmasker en CST, maar zondag kwam het stadsbestuur alsnog terug op deze beslissing.

“De situatie in Geel is op zeer korte tijd echt de verkeerde kant opgegaan. Ons ziekenhuis heeft geen bedden meer vrij voor coronapatiënten. Na veelvuldig overleg met Ziekenhuis Geel en de medische experts kunnen we als stadsbestuur niet anders dan annuleren”, laat burgemeester Vera Celis weten.

Ook de kerstmarkt, die dit jaar gespreid over twe weekends zou plaatsvinden, zou te veel volk op de been brengen dat zou een te groot risico inhouden. Het stadsbestuur bekijkt de volgende dagen of er nog extra maatregelen nodig zijn.