Geel

Verhalen winterwandeling rond de Dekshoevevijver

De stad Geel besloot om voor deze winter de handen in elkaar te slaan met verteltheater De Belleman. De uitkomst is een verhalenwandeling rond de Dekshoevevijver. De verhalen zijn ingesproken door professionals en ingeleid door meesterverteller Warre Borgmans.

Langs de idyllische wandellus van ongeveer 2 km rond de Dekshoevevijver vind je acht borden met QR-codes. Elk bord bevat twee winterse verhalen, één voor kinderen en één voor volwassenen. De wandeling is beschikbaar van 22 november 2021 tot 15 februari 2022.

Verteltheater De Belleman is het geesteskind van Chris De Backer, een onderwijzer en theatermaker en Marc De Bel, de jeugdboekenschrijver. Met hun project ‘Dwalen met verhalen’ brengen ze stukken theater op een coronaveilige en tegenwoordig erg populaire wijze: al wandelend. Hun nieuwste project ‘de Winterwonderland verhalenwandeling’ wordt nu dus ook uitgerold in Geel.