GeelLaakdalMeerhout

Vuurwerkverbod tijdens eindejaarsperiode in Geel, Laakdal en Meerhout

Brandweer zone Kempen roept met haar eindejaarscampagne ‘ik knal zonder vuurwerk’ opnieuw op om zelf geen vuurwerk af te steken tijdens de eindejaarsfeesten. Daarnaast staat gemeente Laakdal, net als Geel en Meerhout, geen uitzonderingen toe voor het afsteken van vuurwerk op oudejaarsavond.

Iedereen maakt van de eindejaarsfeesten graag een feestelijk moment. Sommigen vinden dat daar vuurwerk bij hoort, maar iedereen weet dat vuurwerk levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, erg ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is.

Brandweer zone Kempen roept dit jaar opnieuw op om te knallen (en dus te feesten) zónder vuurwerk. Dit om alle redenen die je hierboven leest, en vooral om de zorgsector en de hulpdiensten niet nog extra onder druk te zetten.

De burgemeesters van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout beslisten samen om geen uitzonderingen toe te staan op het verbod op het afsteken van vuurwerk zodat de eindejaarsfeesten veilig verlopen.

Tine Gielis (burgemeester Laakdal): “De eindejaarsperiode gaat traditioneel gepaard met veel vuurwerk. Nu de vuurwerkshow in Veerle niet langer doorgaat, stijgt ook de kans dat inwoners in eigen tuin aan de slag gaan met vuurpijlen en dat houdt gevaar in. Gezien de stijgende coronacijfers, willen we vermijden dat de ziekenhuizen nog meer belast worden met extra patiënten.”