GeelLaakdalMeerhout

Ziekenhuis Geel houdt 25% van bedden vrij voor Covid-zorg

Tijdens het online overleg dinsdagavond tussen de woonzorgcentra uit de eerstelijnszone Zuiderkempen en het ziekenhuis van Geel werd meegedeeld dat het ziekenhuis is opgeschaald en 25% van de bedden vrijhoudt voor Covid-zorg. Er verblijven momenteel 10 Covid-patiënten in het ziekenhuis waarvan 1 op intensive care.

Maar toen de woonzorgcentra en de huisartsen werden bevraagd, kreeg men een ander beeld. De besmettingen zijn problematisch geworden. De meeste woonzorgcentra kampen met nieuwe besmettingen bij bewoners en personeelsleden.

In WZC De Winde in Veerle heeft men het covid safe ticket al ingevoerd voor bezoekers. Ook dragen de bezoekers in het woonzorgcentrum een chirurgisch mondneusmasker. Momenteel zijn 2 volledig gevaccineerde medewerkers positief getest op corona. Zij zijn thuis aan het uitzieken. en mogen pas aan de slag als ze minstens 3 dagen symptoomvrij zijn.