GeelLaakdalMeerhout

17% van de inwoners van ELZ Zuiderkempen kreeg al boosterprik

Op woensdag werden 3770 uitnodigingen verstuurd naar inwoners tot het geboortejaar 1975, die in aanmerking komen voor een boosterprik tegen het coronavirus. Dit is minstens 2 maanden na Johnson & Johnson, 4 maanden na de tweede prik van Astra Zeneca en 6 maanden na tweede prik van Moderne of Pfizer.

Al meer dan 20.000 mensen uit Geel, Laakdal en Meerhout kregen sinds half oktober een uitnodiging om een afspraak te maken. Ondertussen kreeg 17 procent van de inwoners van de Eerstelijnzone Zuiderkempen een boosterprik. Voor Geel, Meerhout en Laakdal is dit respectievelijk 14, 13 en 12 %. Door de verhuis naar het nieuwe vaccinatiecentrum, achter de Sint Amandskerk, lag de vaccinatie een tijdje stil. Maar men is aan een inhaalbeweging bezig.

Vanaf volgende week breidt het vaccinatiecentrum de capaciteit opnieuw uit. Er wordt geprikt op 6 in plaats van 5 lijnen. Goed voor 4620 extra prikjes. Dit jaar zal men in het nieuwe vaccinatiecentrum in totaal zo’n 25 500 prikjes kunnen zetten.

Het vaccinatiecentrum vernam dat er valse vaccinatie-uitnodigingen via e-mail verstuurd worden. Indien je op de link klikt om een afspraak te maken, kom je op een frauduleuze website uit waar ze om je bank- of kredietkaartgegevens vragen. Ga hier zeker niet op in, want dit is een vorm van phishing. Maak nooit je betaalgegevens over, een vaccinatie is gratis.